Zomerse pastasalade, ook geschikt voor lome lentedagen

door | 18 april 2020 | Recepten | 0 Reacties

Oma Yteke stuurde ons dit recept voor een zomerse pastasalade. Ideaal voor warme dagen, want heel lekker en snel klaar. De redactie van ons krantje gaat de vegetarische versie morgen uitproberen!

 

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram fusilli
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 80 gram Schwarzwalder schincken*
  • 1 bakje bieslook
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 cantaloupe meloen in stukjes
  • 75 gram waterkers (niet echt noodzakelijk)
  • 150 gram feta

*Vervang voor een vegetarische versie de ham door rucola.

 

Zo maak je het:

Kook de pasta met een snufje zout beetgaar. Spoel de pasta af met koud water, laat uitlekken en doe hem in een schaal.

Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de ham op een middelhoog vuur in ca. 5 minuten krokant. Neem de ham uit de pan en laat het bakvet in de pan. Schep de ham door de pasta. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Bak de tomaatjes in het bakvet van de ham op middelhoog vuur 4 minuten tot ze open ploffen. Schep de tomaatjes met de rest van de olie, twee derde van de bieslook, de meloen en de waterkers voorzichtig door de pasta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verkruimel de feta over de pasta en verdeel de rest van de bieslook erover.

 

Serveer direct. Eet smakelijk!

 

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *