Havermoutkoekjes met chocolate chips

door | 26 maart 2020 | Recepten | 4 reacties

Deze koekjes ruiken en smaken niet alleen lekker, ze zien eruit alsof ze echt van de bakker komen, zo mooi van vorm komen ze uit de oven. Als je niet van plakkerige handen houdt, moet je het rollen van de balletjes aan iemand anders overlaten.

Dit heb je nodig 

  • 30 gram boter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 100 gram bloem
  • 65 gram havermout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • chocolate chips of smarties

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Meng boter en beide soorten suiker tot één geheel. Voeg dan het ei en vanille-extract toe en mix alles tot een egaal mengsel. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en mix alles goed door elkaar. Het deeg blijft een beetje plakkerig.

Maak 12 balletjes van het deeg en leg ze op de bakplaat met een vel bakpapier.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten op 190 graden goudbruin.

 

(recept afkomstig van Laura’s Bakery)

4 Reacties

  1. Malin

    Zooooooooooo lekker

    Antwoord
  2. Flint

    Mmm lekker 😋

    Antwoord
  3. Edwin

    Lekker! Ik ga dit zeker proberen als we weer een oven in de nieuwe keuken hebben!!

    Antwoord
    • Edwin

      Malin en Flint hadden onze reactie gelezen en hebben meteen koekjes gebakken en hebben ze via de post opgestuurd! Ze waren echt super lekker! Jammie! 🍪 🍪 🍪 Bedankt!

      Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *