Maak je eigen peperkoeken huisje

door | 29 december 2020 | Recepten, Tips | 0 Reacties

Rudolf, Hester, Nigella, Livian en Nealsa, onze vrienden in Londen, maken elk jaar in de aanloop naar kerst een dorpje van peperkoeken huisjes. Dat ziet er zo gezellig en sfeervol uit: vrolijk versierde, goudbruin gebakken huisjes, bedekt met een laagje poederwitte sneeuw. Dus dit jaar wilden wij het ook eens proberen.

Rudolf stuurde ons het recept door. Dit is voldoende voor 8 huisjes, als je minder ambitieus wilt starten kun je de hoeveelheden aanpassen. Wil je liever een Nederlands recept, dan kun je bijvoorbeeld het recept uit de Allerhande nemen. Daar plakken ze het huisje aan elkaar met hete karamel, maar glazuur van poedersuiker en eiwit werkt ook prima als lijm, ontdekten we.
Je kunt op internet printables vinden van huisjes, maar het is nog leuker om je eigen ontwerp maken.

Een paar tips:

  • Zijn de koekdelen door het bakken niet meer helemaal recht? Snijd ze dan bij zodra ze uit de oven komen, dan zijn de koekjes nog een beetje zacht (deze tip kregen we van Anne Lieke, we gaan het bij ons volgende huisje uitproberen!)
  • Plak eerst de koekdelen aan elkaar, versier ze pas nadat het glazuur hard geworden is (anders wordt het een plakkerige bende, hebben we ervaren ;-))
  • Steek koekjes uit het deeg dat je overhoudt, die kun je gebruiken om je huisje nog gezelliger te maken.
  • Vertrouw op de kracht van het glazuur (als je maar genoeg glazuur gebruikt, en het de tijd geeft om hard te worden, blijft het huisje vanzelf overeind staan).
  • Geloof in jezelf, dan lukt het altijd!

Malin en Anne Lieke hebben dit huisje zo mooi versierd. Het is ook erg lekker trouwens!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *