Opa’s Arubaanse appeltaart

door | 5 april 2020 | Recepten | 1 reactie

Dit is het recept van opa Frans z’n Arubaanse appeltaart, mjumjum! 

Ingrediënten

  • 1 pak mix voor appeltaart
  • 75 gram rozijnen
  • 175 gram koude boter of margarine
  • 1 ei
  • 1 kilo zachtzure appels
  • 50 gram suiker
  • 2-3 theelepels kaneel

Verwarm de oven voor en maak intussen het deeg en de vulling

  • Elektrisch: 180 graden
  • Gas: stand 3-4
  • Hetelucht: 165 graden

Bereidingswijze

Wel de rozijnen in warm water en dep ze droog. Kneed de boter, 2/3 van het losgeklopte ei en de mix voor appeltaart met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Vet de springvorm (24 cm doorsnede) in en bekleed met 2/3 van het deeg de bodem en de rand. Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snijd de appels vervolgens in schijfjes en meng deze met de suiker, kaneel en rozijnen. Verdeel de vulling over de springvorm en druk dit iets aan. Rol het resterende deeg uit en snijd hiervan reepjes. Leg de reepjes in ruitvorm op de vulling en bestrijk deze samen met de rand van de appeltaart met het resterende ei.

Bakken

Plaats de appeltaart op een rooster onderin de voorverwarmde oven en bak deze in 60-75 minuten gaar. Laat de appeltaart circa 1 uur afkoelen en verwijder vervolgens de springvorm.

Tip: Strijk na het bakken de bovenkant in met warme abrikozenjam voor wat extra smaak en glans.

1 Reactie

  1. Angelique

    Heerlijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *